Uwaga:
Żeby pisać na forum, nie trzeba się nigdzie rejestrować!
www.rejsymorskie.net
Forum: Adam Sulewski - żeglarstwo.
Prywatna strona o żeglarstwie pełnomorskim.
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.rejsymorskie.net Strona Główna
->
Kambuz
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Rozmiar
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
[quote="teodorehare"]witam wszystkich od kilku lat przyrzadzam mięso troche inaczej niz moi Szanowni Koledzy powyzej - myślę ,że sposób jest prostszy , a otrzymujemy jeszcze coś ekstra dodatkowo :) biore mianowicie porcje mięska , obsmażam posolone ,ładuje do słoja - wczesniej kupuje sloninę , mielę ,wytapiam smalec i tym smalcem zalewam mięso (nie może wystawać ponad poziom smalcu) - mozna dodać kawałki boczku - i to jest wszystko (nie pasteryzuje!) .Na łódce wyciągam 'twarde" ,obrabiam jak mi pasuje,smalcyk zostaje na piwne posiady i jest fajnie .tak przyrzadzone mięso jadłem po 3 tygodniach i jest ok.[/quote]
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Wpisz obok: rejsymorskie: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Żeglarstwo
----------------
Żeglarstwo morskie
Żeglarstwo śródlądowe
Ciekawostki
Kambuz
Ogłoszenia żeglarskie
Ankiety
www.rejsymorskie.net
----------------
Rejsy z Adamem
Propozycje zmian
Inne
Inne
----------------
Humor
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
teodorehare
Wysłany: 28 Cze 2007 11:31
Temat postu: mięso w słojach trochę inaczej
witam wszystkich
od kilku lat przyrzadzam mięso troche inaczej niz moi Szanowni Koledzy powyzej - myślę ,że sposób jest prostszy , a otrzymujemy jeszcze coś ekstra dodatkowo
biore mianowicie porcje mięska , obsmażam posolone ,ładuje do słoja -
wczesniej kupuje sloninę , mielę ,wytapiam smalec i tym smalcem zalewam mięso (nie może wystawać ponad poziom smalcu) - mozna dodać kawałki boczku - i to jest wszystko (nie pasteryzuje!) .Na łódce wyciągam 'twarde" ,obrabiam jak mi pasuje,smalcyk zostaje na piwne posiady i jest fajnie .tak przyrzadzone mięso jadłem po 3 tygodniach i jest ok.
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group