Uwaga: Żeby pisać na forum, nie trzeba się nigdzie rejestrować! |
www.rejsymorskie.net Forum: Adam Sulewski - żeglarstwo. Prywatna strona o żeglarstwie pełnomorskim.
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
teodorehare Gość
|
Wysłany: 28 Cze 2007 11:31 Temat postu: mięso w słojach trochę inaczej |
|
|
witam wszystkich
od kilku lat przyrzadzam mięso troche inaczej niz moi Szanowni Koledzy powyzej - myślę ,że sposób jest prostszy , a otrzymujemy jeszcze coś ekstra dodatkowo
biore mianowicie porcje mięska , obsmażam posolone ,ładuje do słoja -
wczesniej kupuje sloninę , mielę ,wytapiam smalec i tym smalcem zalewam mięso (nie może wystawać ponad poziom smalcu) - mozna dodać kawałki boczku - i to jest wszystko (nie pasteryzuje!) .Na łódce wyciągam 'twarde" ,obrabiam jak mi pasuje,smalcyk zostaje na piwne posiady i jest fajnie .tak przyrzadzone mięso jadłem po 3 tygodniach i jest ok. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|