Uwaga: Żeby pisać na forum, nie trzeba się nigdzie rejestrować! | 
				www.rejsymorskie.net Forum: Adam Sulewski - żeglarstwo. Prywatna strona o żeglarstwie pełnomorskim.   
				 | 
 | 
			 
		 
		 
	
		| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 
	 
	
	
		| Autor | 
		Wiadomość | 
	 
	
		teodorehare Gość
 
 
 
 
 
  | 
		
			
				 Wysłany: 28 Cze 2007 11:31    Temat postu: mięso w słojach trochę inaczej | 
				     | 
			 
			
				
  | 
			 
			
				witam wszystkich
 
od kilku lat przyrzadzam mięso troche inaczej niz moi Szanowni Koledzy powyzej - myślę ,że sposób jest prostszy , a otrzymujemy jeszcze coś ekstra dodatkowo   
 
biore mianowicie porcje mięska , obsmażam posolone ,ładuje do słoja - 
 
wczesniej kupuje sloninę , mielę ,wytapiam smalec i tym smalcem zalewam mięso (nie może wystawać ponad poziom smalcu) - mozna dodać kawałki boczku - i to jest wszystko (nie pasteryzuje!) .Na łódce wyciągam 'twarde" ,obrabiam jak mi pasuje,smalcyk zostaje na piwne posiady i jest fajnie  .tak przyrzadzone mięso jadłem po 3 tygodniach i jest ok. | 
			 
		  | 
	 
	
		| Powrót do góry | 
		 | 
	 
	
		  | 
	 
	
		 | 
	 
 
  
	 
	    
	   | 
	
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
  | 
   
 
  
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
  
		 |